INBOUND 2018: HubSpot CMS als stand-alone product.

Johan Vandecasteele
Johan Vandecasteele
5 september 2018

HubSpot Website

DELEN
 

We hebben er lang op gewacht: het HubSpot cms als een stand-alone product. Tot voor kort moest je ook een actieve HubSpot Marketing portaal hebben om je website op het HubSpot CMS te plaatsen. No more! De champagne-kurken knallen virtueel bij het leadstreet-team, want wij zijn nogal dol op het vernieuwde cms.

Wat is het HubSpot CMS exact?

Het is een volledig Content Management Systeem (CMS) waarmee je een website kan bouwen, zoals bijvoorbeeld WordPress. Het CMS onderging het laatste jaar nog een grondige aanpassing slash upgrade, waarbij er vooral aan de modulariteit werd gewerkt: het idee van snel blokken te kunnen toevoegen of weghalen op een specifieke webpagina.

Niet alleen onze developers zijn er nogal stekezot van – ook G2 Crowd zet HubSpot samen met WordPress als marktleiders weer. Niet toevallig ook 2 CMS-technologieën die we bij leadstreet gebruiken. 

hubspot-cms-g2crowd-1

Waarom wij het HubSpot CMS beter vinden dan een ander CMS

De robuustheid van het systeem bevalt ons zeer, alsook de modulariteit bij het developen. Eens de blokken/modules van je site klaar, kan je makkelijk een nieuwe pagina maken met die modules.

hubspot-cms-modules

De pagina’s zijn bovendien ook mobile-optimized out of the box. Plus geoptimaliseerd voor SEO en snelheid, en met een eigen site search.

hubspot-cms-mobile-optimized

De hosting van je site is bovendien inbegrepen in de prijs; je hoeft dus geen aparte hosting te voorzien of een CDN te gaan opzetten. HubSpot begrijpt dat snelle websites essentieel zijn voor bezoeker en Google, en heeft fors geïnvesteerd in zijn infrastructuur. Een recente test gaf bijvoorbeeld aan dat het cms tot 2x sneller was dan dat van een gemiddelde websites in Noord-Amerika.

Last en not least – het integreert uiteraard perfect met de andere HubSpot tools, of je nu voor een gratis HubSpot Marketing Free gaat, of de Enterprise-versie.

Snelheid en security als standaard

Alle HubSpot-producten zijn ontwikkeld met snelheid en security in gedachten:

  • Je data wordt gebackup’ed
  • HubSpot gebruikt 3 datacenters op verschillende locaties
  • Data wordt geencrypteerd
  • SSL is standaard
  • Je site zit achter een krachtige firewall met bescherming tegen Distributed Denial of Service (DDoS)
  • Een uptime van 99,999%
hubspot-cms-uptime

Personaliseer als een pro

Gezien de HubSpot CMS op het HubSpot-platform draait, kan je makkelijk personalisatie voorzien. Zo kan je andere content tonen op basis van locatie, toestel, taal of segmentatie van de gegevens die je hebt van je contacten. Er komt later ook nog een rapportering bij van deze personalisatie, zodat je kan zien of je personalisatie-inspanningen wel hebben geloond.

Plus alle features van HubSpot CRM + Free tools

Niet alleen krijg je website-pagina's, landingspagina's en een blog, je krijgt er ook alle features bij van HubSpot CRM en de gratis producten. Concreet betekent dit dat er standaard een CRM/contactdatabase is, je een chatbot kan installeren op je website, ... 

Kies je extra voor HubSpot Marketing Starter, dan krijg je er zelfs email-functionaliteit bij voor een extra 50$ per maand!

Wat is de kostprijs?

HubSpot CMS komt aan een prijs van 300$ per maand. Daar krijg je niet alleen CMS voor, maar ook een eersteklas hosting en heel wat beveiliging (en inderdaad de features van de CRM + gratis tools). Nieuwe site? Dan kan je jouw site makkelijk stagen in de development-fase, en betaal je pas vanaf het moment dat je site live komt te staan.

Hoe verhoudt HubSpot CMS zich tot WordPress, bijvoorbeeld?

Het HubSpot CMS heeft een fantastische UX, is heel modulair opgebouwd, het gebruikt veel drag-en-drop en je kan veel zelf programmeren/developen. Daarvoor gebruik je HubL, een soortement afgeleide van Jinja en scripting.  Ons development-team heeft een zeer groot vertrouwen in de back-end en de stabiliteit van HubSpot – waar je bij WordPress vaker afhankelijk bent van je setup met verschillende plug-ins. 

hubspot-cms-hubspot-vs-wordpress

Over die plug-ins gesproken: bij WordPress moet je meestal een pak (externe) plugins toevoegen. Voor je formulieren of SEO bijvoorbeeld. Of om CDN-functionaliteiten toe te voegen. Het grote nadeel van die plugins (en WordPress zelf!) is dat je die periodiek moet updaten, met mogelijke issues of conflicten na de update. HubSpot – not so. Naar stabiliteit en peace of mind een zeer groot verschil (geloof ons).

Net als bij WordPress is er ook een groeiende HubSpot-marketplace waar je templates kan aanschaffen, als je zelf geen custom design voor je site wil.

Qua hosting moet je jouw WordPress zelf hosten (bij een Combell, bijvoorbeeld). Voor een kleine website valt die kost reuze mee, maar heb jij hogere eisen en de betere SLA voor jouw website, dan lopen die kosten snel op. HubSpot heeft één prijsmodel, waar alle security-features standaard inzitten.

Het advies van leadstreet: kies voor HubSpot CMS

Voor ons is het duidelijk – wij zouden graag nog enkel sites bouwen in HubSpot. We hebben al een pak technische uitdagingen uitgewerkt binnen HubSpot (de store locator van hypotheekwinkel, bijvoorbeeld), en weten wat het beestje aankan. 

Heb jij een nieuwe website op de planning staan, of wil je meer weten over het HubSpot CMS? Geef ons een seintje - ik haal er het development-team bij voor wat enthousiast achtergrondgeluid :-)

Laten we praten over jouw website

Johan Vandecasteele

Johan Vandecasteele

Managing partner leadstreet ✪ Diamond HubSpot Partner ✪ Top 50 HubSpot Agency worldwide ✪ 2020 HubSpot Champion User ✪ Member HubSpot Advisory Council EU

Als je dit artikel interessant vond, help ons dan met deze content te delen.