HubSpot Store Locator met Google Maps

Beheer je locaties met een custom HubSpot Module
Johan Vantomme
Johan Vantomme
17 maart 2020

HubSpot Website

DELEN
 

Heeft jouw bedrijf vestigingen op verschillende locaties die je in één oogopslag op Google Maps wil tonen? Of bied je verschillende diensten aan op verschillende locaties? Met de HubSpot Store Locator kan je ze allemaal op Google Maps laten zien zonder een duur abonnement. Het enige wat je nodig hebt is een API-sleutel voor Google Maps.

Store locator on Google Maps

Koop deze HubSpot-module op de marktplaats »
Naar de documentatie over deze module »

Toon meerdere locaties op Google Maps

De integratie van Google Maps op je website biedt tal van voordelen, zowel voor jou als je klanten. Bedrijven die niet vanuit één (vaste) locatie opereren of een complexer verkoopmodel gebruiken, stuiten echter al snel op beperkingen.

leadstreet-hubspot-module-google-store-locator

We denken spontaan aan enkele specifieke gebruiksscenario's:

 • Je merk of product is verkrijgbaar bij verschillende retailers en u wilt klanten doorverwijzen naar de dichtstbijzijnde distributeur.

 • Je hebt meerdere winkels of kantoren die op verschillende locaties bevinden. Je wil die graag allemaal op kaart laten zien, inclusief hun specifieke diensten of productaanbod.

 • Je werkt met verschillende partners die je wil vermelden, inclusief een filteroptie. Denk bijvoorbeeld aan een overzicht-met-filter van HubSpot-partners, onderverdeeld naar hun niveau: Gold, Platinum en Diamond.

 • Als makelaar beheer je een portefeuille met vastgoed dat te koop of te huur wordt aangeboden. Je wil deze locaties plus de gegevens van de makelaar op kaart.

Waarom kiezen voor Store Locator on Google Maps?

Gelukkig zijn er verschillende gebruiksvriendelijke oplossingen voor het weergeven van verschillende locaties in Google Maps. Hoewel er meestal een bepaald prijskaartje aan verbonden is: vaak is er een betalend (maandelijks) abonnement nodig voor een module, wat een continue meerprijs betekent.

Onze HubSpot Store Locator kiest voor een andere aanpak en biedt een vergelijkbare oplossing zonder dat er een extra dienst hoeft te worden geabonneerd. je betaalt een eenmalige vergoeding. Het enige wat jij nodig hebt is een API-sleutel voor Google Maps, die je makkelijk zelf kan aanmaken en integreren. Vervolgens ga je direct aan de slag met de module in HubSpot.

Het gebruik van de Google Maps Javascript API is betalend, maar aangezien Google 200 dollar per account toekent, betaal jij niets zolang je niet meer dan ongeveer 25.000 hits per dag genereert. Als je hierboven gaat, brengt Google hiervoor kosten in rekening.

Welke opties biedt de HubSpot Store Locator on Google Maps?

De HubSpot Store Locator on Google maps biedt tal van mogelijkheden:

 • Voeg de module toe aan een sjabloon.
 • Voeg alle locaties toe aan de module, inclusief hun naam, adres, een afbeelding en hun geolocatie.
 • Geef aan welke diensten beschikbaar zijn per locatie.
 • Voeg pop-ups toe die extra informatie en een afbeelding per locatie tonen.

leadstreet-google-store-locator-featured

 • Maak een duidelijke lijst van jouw locaties. Dit kan naast, boven of onder de kaart zijn.
 • Voeg een filter toe waarmee bezoekers via een uitklapmenu de meest relevante informatie kunnen weergeven.
 • Wanneer klanten een dienst, locatie, merk van een product uit een lijst selecteren, worden relevante locaties op de kaart gemarkeerd.
 • Voeg JSON-LD gestructureerde gegevens toe om Google te informeren over uw winkellocatie, telefoonnummer, openingstijden en meer. Het beheer ervan kan ook op deze manier worden gedaan. Doe dit echter alleen als je weet hoe je de gestructureerde gegevens correct moet gebruiken, want onjuist gebruik brengt risico's met zich mee.

De HubSpot Store Locator module in actie?

Bekijk de video, of lees de documentatie na.

 

Koop de module in de HubSpot marketplace

Koop de module aan een vriendenprijs. Je vindt 'm op de HubSpot marketplace - we kunnen je helpen om die in jouw portaal te activeren (vraag het ons!).

Vragen? Neem contact met ons dev-team.

We beantwoorden graag je vragen.

Johan Vantomme

Johan Vantomme

Managing partner leadstreet ✪ Diamond HubSpot Partner ✪ Top 50 HubSpot Agency worldwide